In je dromen ga jij

(Luitingh Sijthoff, 2019)

In je dromen ga jij van Inge van der Krabben is een prachtige roman over ongeschreven regels, het durven openbreken van tradities en het toelaten van het onbekende. Van een fijnzinnige schrijver met een goed gevoel voor karakter en sfeer. – Luitingh Sijthoff

‘I loved your book! Dankjewel Inge voor het openzetten van een kier van en voor de vele generaties Marokkaanse vrouwen.’ – Karima Beni Saïd, eerste generatie Nederlands-Marokkaanse vrouw.

‘Een mooi uitgebalanceerd en prachtig verteld verhaal! In je dromen ga jij ontroert mij en neemt me als Nederlandse lezer mee in een cultuur die ik maar oppervlakkig ken en geeft een kijkje in de worsteling van de verschillende generaties Marokkaanse vrouwen in Nederland. De drie vrouwen die we volgen in deze soepele en soms ook poëtisch geschreven roman komen alle drie tot leven. Als lezer hecht je je aan deze sterke vrouwen, leeft met ze mee en hoopt dat de dochters hun eigen weg vinden.’ – Josha Zwaan, auteur.

‘Dat Van der Krabben kan schrijven, bewees zij al met haar roman ‘Tot waar we kijken kunnen’, een prachtige roman over een moeder-dochter relatie. In dit tweede boek toont Van der Krabben onomstotelijk aan een groot talent te bezitten voor het verwoorden van emoties. Zij doet dat zó fijngevoelig en met zoveel inlevingsvermogen dat je haast kunt voelen wat de vrouwen in haar boeken ervaren.’ – Hanneke Tinor-Centi, literair agent.

‘In je dromen ga jij’ blinkt uit in de vele zintuigelijke gewaarwordingen die je het verhaal in slepen en je nog lang zullen bijblijven. Van der Krabben roept een kleurrijke wereld op, die voor veel Nederlanders onbekend is, maar de hérkenbaarheid is overal.’ – Anne Eekhout, auteur.

‘Inge van der Krabben schrijft helder en beeldend. Steeds komen tegenstellingen terug in het verhaal, vaak terloops geschreven. Ze zijn illustratief voor de dilemma’s waarvoor de vrouwen staan, geven de verschillen tussen de twee werelden waarmee ze te maken hebben aan.’ – Jan Stoel, recensent Hebban.

‘Een prachtige roman over de nauwe relatie tussen grootmoeder, moeder en dochter. De personen, hun cultuur, hun drijfveren en emoties zijn krachtig beschreven. Het boek kruipt in je en je wilt, als het uit is, nog veel meer weten over deze vrouwen.’ – Marijke, lezer.

‘Inge heeft zichzelf overtroffen. Levensechte personages, met wie je vanaf de eerste pagina meeleeft. Steeds beter leer je ze kennen. Je wordt onderdeel van hun worstelingen, problemen en geluk. Mooi is om de drie generaties vrouwen te volgen. De generatieverschillen en de overeenkomsten en vooral de liefde voor elkaar is ontroerend. Kortom, een prachtig boek, met mooie zinnen die je wilt bewaren in je hoofd. Spannend en teder.’ – Catharina Ijzelenberg, auteur.

‘Een indrukwekkend verhaal over drie Marokkaanse vrouwen, met elk hun eigen strijd, door van der Krabben respectvol neergezet. Dit verhaal gaat onder je huid zitten, wegleggen is geen optie, je wordt één met het boek en zijn karakters.’ – Mustreads or Not, boekenblog.

‘De drie verhaallijnen dansen prachtig om elkaar en langs elkaar, en geven je als lezer een kijk in de wereld van drie generaties vrouwen, elk met hun eigen struggels. Inge van der Krabben weet op een kunstige manier emoties te vangen in haar letters. Heel even ben je als lezer, net als buurvrouw Emmy, welkom in de familie van Safia, Marian en Aya. Het voelt als een eer dat je hun verhaal mag lezen.’ – The Bookbabe, boekenblog.

‘In je dromen ga jij is een prachtige familieroman over keuzes maken, over plichtsgevoel en eer vs. je hart volgen en kiezen voor jezelf (zijn). Het verhaal is warm, liefdevol, heel erg sfeervol -Inge weet het ontzettend mooi tot leven te brengen allemaal; de gevoelens en de setting – en is heel ontroerend. Het heeft me heel erg weten te raken!’ – Biebmiepje, boekenblog.

Bestel hier online ‘In je dromen ga jij’

ISBN/EAN: 9789024580491
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Paperback