Van het hart

(Luitingh Sijthoff, januari 2021)

Wie heeft er zin in een rouwgroep? Mies Goedhart in elk geval niet…

Op aandringen van haar zoon gaat de vijfenzeventigjarige Mies Goedhart met tegenzin bij een rouwgroep. Al twee jaar probeert ze weer greep te krijgen op haar leven na de plotselinge dood van haar man.
Te midden van een groepje wildvreemden – Hugo de huiler, het meisje Kat met haar pandaogen, het stille echtpaar Kees&Ina en de flirtende weduwe Constance, aan wie Mies zich kapot ergert – vindt ze tot haar verbazing herkenning en troost, nieuwe vriendschap en zelfs meer. Is er leven na de dood? Het antwoord is ja!

Leesfragment ‘Van het hart’

‘Een prachtig, invoelend, heerlijk te lezen verhaal. De personages zijn erg knap in elkaar gezet. De auteur weet iets heel teers en rottigs als rouw op een erg mooie en gelukkig soms ook grappige manier te beschrijven. Echt een aanrader!’ – Anne Eekhout, auteur.

‘In een toegankelijke schrijfstijl kaart Van der Krabben geloofwaardig de stappen in een rouwproces aan. Het zijn niet alleen maar verdrietige emoties, want het boek bevat ook voldoende humor, hoop en bovenal liefde. Een erg mooi boek waarin je het iedereen gunt om het verdriet een plaats te geven om weer verder te kunnen met hun leven.’ – Helma Koot, recensent Hebban.

‘Met ‘Van het Hart’ weet Inge van der Krabben haar vinger op een zere plek te leggen. Een moeilijk onderwerp: rouwen. Het verliezen van je geliefde en doorgaan. Maar hoe? Net als in haar vorige boeken brengt ze het verhaal klein, persoonlijk en intens. Maar ook prachtig en met zoveel respect. Ik heb enorm genoten van het verhaal en de personages. Elke stem draagt bij aan het proces, hoe klein dan ook. Niet elke rol hoeft groot te zijn, om van betekenis te zijn. Er zit zoveel liefde in haar schrijven, dat voel je als lezer gewoon.’ – Cizs Geverink-Strasters, The Bookbabe, boekenblog.

‘Een boek met een boodschap: Alles draait om liefde, liefhebben, verliefd worden, houden van, verlaten worden, en verliezen. Inge laat al deze aspecten naar voren komen in een ontroerend verhaal. Herkenbaar en leerzaam.’ – Moon Kager, Mustreads or not, boekenblog.

‘Inge van der Krabben schrijft bijzondere boeken. Tot nu toe heeft ze met Tot waar we kijken kunnen en In je dromen ga jij verhalen geschreven waarin familiebanden en relaties een grote rol spelen. In Van het hart is dat niet anders. Ook nu weet ze een verhaal heel mooi en integer te vertellen. We leren niet alleen Mies goed kennen maar ook de anderen uit de groep komen ruimschoots aan bod. Het is mooi om te lezen hoe de groep elkaar vindt door ongekunstelde en oprechte dialogen, persoonlijke uitdagingen en onderling vertrouwen. Iets dat niet altijd vanzelfsprekend is en vraagt om het lef je kwetsbaar op te stellen. Heel mooi gedaan!’ – Patrice van Trigt, Perfecte Buren, boekencommunity.

‘Ook de karakteriseringen van de personages die, naast Mies, een rol spelen in Van het hart, zijn van hoog niveau. De lezer leert niet alleen de deelnemers aan de rouwgroep, maar ook Willem en Joep, de zoon en kleinzoon van Mies, goed kennen. Die karakteriseringen bouwt Van der Krabben overigens gedoseerd en zorgvuldig op; knap! Haar dialogen zijn zeer geloofwaardig en goed afgestemd op het personage die de woorden uitspreekt.’ – Hanneke Tinor-Centi, literair agent.

‘Mijn eerste gedachte was: een rouwgroep, niets voor mij. Maar ik was toch nieuwsgierig en heb het boek in twee dagen uitgelezen. Gelukkig was het niet te zwaar, met humor geschreven en bevat nuttige informatie. Vooral de theorie van de twee benen van rouw, sprak me aan. Het evenwicht tussen het richten op de toekomst en herstel en anderzijds de rouw en de verwerking van verlies!’ – Helenie, lezer.

‘Ik heb ontzettend genoten van Van het hart. Het verhaal ontroerde mij, maar kon mij ook laten lachen. Inge van der Krabben maakt een gevoelig onderwerp ook bespreekbaar voor anderen. Een mooi boek als je iemand bent verloren of als je gewoon zin hebt in een goede roman!’ – Naomi Kappe, bol.com.

Bestel hier online ‘Van het hart’

ISBN/EAN: 9789024591022
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Paperback

Gesigneerde boekenlegger

Vind je het leuk om een door Inge gesigneerde boekenlegger te ontvangen?
Bestel dan het boek via bovenstaande button en vul onderstaand formulier in.


   
Naar wie kunnen we de gesigneerde boekenlegger sturen?