Zomer Books Blogs en Borrel
Zomer Books Blogs en Borrel

Het was zover, mijn eerste officiële promotieactiviteit voor mijn roman. Zoals eerder gezegd ben ik meer iemand van de bezinning, het nadenken, het stilstaan bij… maar nu moest ik vol aan de bak met DOEN. En dat is ook een kant die bij het schrijverschap hoort. Een boek schrijven is een ding, daarna is het natuurlijk leuk als zoveel mogelijk mensen het daadwerkelijk gaan lezen. Ik kreeg een mooie kans bij Veen, Bosch en Keuning Uitgeversgroep. Zij organiseerden afgelopen week een zomerborrel voor zo’n dertig boek- en lifestylebloggers.

Het was een tropische dag en, zal je net zien, ik kon het gebouw niet direct vinden. Ik bleek aan de verkeerde kant van stadion Galgenwaard te staan. Normaal zou dit bij mij geleid hebben tot grote paniek, ware het niet dat ik van te voren een klein kalmeringspilletje (erg hè) had ingenomen tegen, zoals ik het zelf noem, een ‘fladderend’ hart. Die neiging heeft het als ik dingen moet doen die ik (bewust of onbewust) spannend vind. Nu bleef ik de kalmheid zelve (dank je farmaceutische industrie) en daarbij, ik had mijn presentatie goed voorbereid met behulp van een sprekerscoach (dank je Nathalie Bouts). Tja, soms is het gewoon een kwestie van de juiste hulptroepen inschakelen. Het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt in wat je doet, dan ben je ook leuk om naar te kijken en te luisteren, aldus mijn coach. Vragen stellen, jezelf zijn, vertellen vanuit eigen ervaring en dan vooral ook de dingen benoemen die misgaan (zoals dichtslaan als Herman Koch je helpt met tanken), dat werkt. Nadat ik, gelukkig toch nog op tijd, binnen was en verteld had over mijn schrijfproces en avonturen als debutant, las ik een deel voor uit een langere scene. Het is een favoriete scene, een scene die raakt en dat effect had het ook op mijn publiek. Al met al kreeg ik er echt lol in toen ik daar stond en na afloop nam ik niet alleen een goodiebag met mooie boeken mee naar huis, maar ook een goodiebag vol positieve reacties en een goed gevoel over mezelf. Ik had het gewoon gedaan. Morgen word ik voor de eerste keer geïnterviewd, door een journaliste van Schrijven Magazine. Opnieuw spannend. Ik beleef zo heel wat eerste keren en geniet er met volle teugen van. Tot volgende week.

Instagram
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Share
RSS