Cursus Verhalen schrijven: inspiratie en techniek

Inge heeft ons op een ontspannen – maar niet vrijblijvende – manier de eerste technieken aangeleerd voor het schrijven van een goed verhaal. Er was veel tijd voor feedback op het schrijfwerk van de deelnemers. Daar heb ik veel van geleerd. En ik vond het mooi om te zien hoe alle verhalen groeiden gedurende de cursus. Deze cursus is geschikt voor iedereen die van schrijven houdt en die kennis van schrijftechniek kan gebruiken of gewoon een extra zetje nodig heeft om tot schrijven te komen. Een aanrader!
-Simone van Kleef (cursist)

Stapsgewijs heb ik de belangrijkste aspecten en schrijftechnieken voor een verhaal leren kennen en gebruiken. De cursus biedt de gelegenheid om zelf veel uit te proberen én te zien hoe andere cursisten spelen (en worstelen!) met taal. Voor mij is – met stip – de belangrijkste les het ‘laten zien’ in plaats van ‘vertellen’ (show, don’t tell): steeds weer een uitdaging en tegelijkertijd het mooiste onderdeel van schrijven!
-Yannoula Karabinis (cursist)

De sfeer in de groep was prettig en constructief. We hebben elkaar geholpen met het verbeteren van onze schrijfstijl en verhalen. Dit kwam onder meer omdat Inge iedereen in zijn waarde liet en de juiste sturing gaf. Ikzelf heb veel gehad aan de oefeningen over het belang van zintuigelijke waarnemingen voor het schrijven van een verhaal, en de balans tussen tonen en vertellen.
-Suzanne Joosen (cursist)

Ik heb de cursus als erg waardevol ervaren. Vooral de combinatie van techniek, leermomenten en feedback. Echt een aanrader voor wie verder wil met schrijven. Ik ben gek op cijfers, een 10 is over de top, maar de cursus is meer dan een 9 waard!
-Edwin (cursist)

Inge is kritisch, op een hele prettige manier. Haar begeleiding is inspirerend. Erg nuttig als je je schrijfvaardigheid naar een hoger plan wilt trekken.
-Jacoba de Vries (cursist)

Ik ben heel anders naar teksten gaan kijken. Zie nu meer het schrijfproces van de auteur, merk technieken op. Dat is een grote verrijkking. Veel inspirerende tips en uitdagende schrijfoefeningen. Het tempo van de lessen was prettig, natuurlijk en overzichtelijk.
-Cecile Ickenroth (cursist)

Het Weeshuis, Culemborg
Bibliotheek Vleuterweide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop Creatief schrijven dames-netwerkclub

Inge heeft voor onze dames-netwerkclub ‘Highlights’ een avondvullend programma verzorgd.
In de vorm van een workshop heeft zij ons laten ervaren wat er met je gebeurt als je creatief leert schrijven. Voor mijn werk schrijf ik heel veel, voornamelijk processtukken, zakelijke brieven en pleitnota’s. Maar wat is dit anders! Ik vond de avond met Inge geweldig inspirerend en voedend. Door middel van oefeningen liet zij ons kennis maken met haar schrijversvak. Niet door erover te vertellen, maar door het ons te laten ervaren. Tegelijkertijd heeft de workshop van Inge ervoor gezorgd dat wij als clubleden elkaar nog weer wat beter leerden kennen. Nu wil ik verder leren schrijven! Dank voor dit inzicht Inge, ik kom zeker bij je terug!

– Karen Lans

 

Creatief schrijven voor bedrijven

Wij worden als bedrijf vaak geprezen om onze samenwerking en beleving, dat willen we ook meer naar voren laten komen in onze teksten. Door de technieken toe te passen die Inge ons heeft geleerd, kunnen wij nu zelf die beleving neerzetten. Ik weet nu hoe belangrijk details in een tekst zijn en hoe ik daar kom; echt waardevol. Inge is zeer deskundig en gaf heldere, leuke opdrachten.

-Tanja van der Krabben (Hoofd Marketing Mansystems)

Eerst wist ik niet wat ik kon verwachten, maar ik kan terugkijken op een rijke training waaraan ik een notitieboek vol nieuwe schrijftechnieken heb overgehouden. Inge zorgde ervoor dat ik mijn ‘perfectionisme’ kon loslaten en ze gaf me de tools in handen om de teksten voor Mansystems naar een aantrekkelijker niveau te brengen. Het meedenken van Inge in wat we als bedrijf nodig hebben met betrekking tot onze website en blogs was top.

-Evelien de Smedt (Communicatiespecialist Mansystems)

Mansystems aan het werk
Docent Inge