Ben jij al zo ver dat je een manuscript hebt afgerond en zoek je een professionele redacteur?

Ik geef je mijn leeservaring en let daarbij op elementen als personages, plot, structuur, spanningsopbouw, setting. Soms ontbreekt er focus in een manuscript, kabbelt het of mist er een diepere laag. Dat kan verschillende oorzaken hebben die ik voor je blootleg.

Na herschrijving duik ik desgewenst dieper in je verhaal op scene niveau en let daarbij o.a. op de opbouw van je scenes, ritme van zinnen en variatie.

  • Ik maak eerst graag telefonisch kennis om te kijken of er een wederzijdse klik is en vraag je wat werk te mailen zodat ik een indruk kan krijgen.
  • Als die klik er is spreek ik graag persoonlijk af voor een intake om jou en het verhaal dat je wilt vertellen beter te begrijpen. Dan hoor ik waar je over twijfelt en wat je uiteindelijk wilt bereiken met het manuscript. Ik reken hier een uur voor.
  • Zien we het beide zitten, dan maak ik een offerte op maat
  • Vervolgens lees ik je verhaal en maak een eerste grondige analyse. Ik plaats opmerkingen in het manuscript zelf (wat werkt goed, wat kan beter) en schrijf een verslag van mijn bevindingen.
  • Ter afronding maken we opnieuw een afspraak voor een persoonlijk coachgesprek om eventuele vragen te stellen en te bespreken hoe je het beste verder kunt gaan.

Heb je na de manuscriptanalyse behoefte aan meer begeleiding, dan kun je mij inschakelen als schrijfcoach. Samen bepalen we de beste weg naar jouw einddoel.

Prijzen

Het tarief voor een manuscriptanalyse bedraagt € 15,- per 1000 woorden manuscript en daarnaast € 150,- voor het verslag. Bestaat je manuscript uit losse verhalen (verhalenbundel), dan reken ik € 200,- voor het verslag (naast de € 15,- per 1000 woorden). Dit is exclusief het persoonlijk coachgesprek. Ik reken geen btw. Bij meerdere manuscripten (denk aan een trilogie) maak ik een prijs op maat. Bij teksten van minder dan 10.000 woorden werk ik op uurbasis (à € 85,- per uur).

Heb je interesse, meld je aan, dan neem ik daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Aanmelden

Voor meer informatie: inge@ingevanderkrabben.nl of +31 6 464 372 36