Ben jij al zo ver dat je een manuscript hebt afgerond en zoek je een professionele meelezer?

Als redacteur geef ik je mijn leeservaring en let daarbij op elementen als personages, plot, structuur, spanningsopbouw, setting. Soms ontbreekt er focus in een manuscript, kabbelt het of mist er een diepere laag. Dat kan verschillende oorzaken hebben die ik voor je detecteer.

Wil jij een manuscriptanalyse met verslag, dan maak ik eerst graag vrijblijvend kennis (persoonlijk, online of telefonisch) om jou en het verhaal dat je wilt vertellen beter te begrijpen. Dan hoor ik waar je over twijfelt en wat je uiteindelijk wilt bereiken met het manuscript. Het is ook een moment om wederzijds te ervaren of er een klik is. Niets zo belangrijk als vertrouwen tussen schrijver en redacteur.

Vervolgens lees ik je verhaal en maak een grondige analyse. Ik plaats opmerkingen in het manuscript zelf (wat werkt goed, wat kan beter) en schrijf een verslag van mijn bevindingen. Ter afronding maken we een afspraak voor een persoonlijk coachgesprek om eventuele vragen te stellen en te bespreken hoe je het beste verder kunt gaan.

Heb je na de manuscriptanalyse behoefte aan meer begeleiding, dan kun je mij inschakelen als schrijfcoach.

Prijzen

Het tarief voor een manuscriptanalyse bedraagt € 15,- per 1000 woorden manuscript en daarnaast € 150,- voor het verslag. Bestaat je manuscript uit losse verhalen (verhalenbundel), dan reken ik € 200,- voor het verslag (naast de € 15,- per 1000 woorden). Dit is inclusief het persoonlijk coachgesprek. Ik reken geen btw. Bij meerdere manuscripten (denk aan een trilogie) maak ik een prijs op maat. Bij teksten van minder dan 10.000 woorden werk ik op uurbasis (à € 85,- per uur).

Heb je interesse, meld je aan, dan neem ik daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Aanmelden

Voor meer informatie: inge@ingevanderkrabben.nl of +31 6 464 372 36