Thailand, goede schrijfvoornemens
Morgen vertrek ik naar Thailand. Daar dompel ik me drie weken onder in een voor mij onbekende cultuur. Naast mijn gezin, mijn koffer, drie dikke boeken en goede zin neem ik een notitieboek mee, want tja, als schrijver laat ik deze kans om dat vreemde land te ontdekken niet voorbij gaan en ben ik voornemens een dagboek bij te houden. Eh, nee, dat zeg ik verkeerd, ik gá een dagboek bijhouden. Dat geeft me én stof wat mogelijk in een toekomstig verhaal van pas komt, én ik hou de pen in beweging.

Anyway, na alle drukte (nu al) rondom mijn (nog te verschijnen) roman in de vorm van een nieuwe website, een presentatie voor boekbloggers, een interview voor Schrijven Magazine en straks op de valreep – een dag voor mijn boek uitkomt – een radio-interview door RTV Utrecht, is het ook wel lekker om er tussenuit te zijn, tijd te hebben voor mijn kinderen en vriend, tijd te hebben om uit te slapen, om nieuwe steden en plekken te ontdekken, omgeven te zijn door tempels, de jungle en baaien met het blauwste water en het witste zand.

Ik ben een vrouw, dus vanzelfsprekend neem ik teveel kleding mee, teveel schoenen en in mijn geval te zware boeken. Of ik niet een e-reader wilde, net als manlief? Nee hoor, laat mij maar zeulen, hoewel, ik overdrijf. ‘Schrijver’ van Knausgard laat ik thuis op het nachtkasje liggen, dat vond zelfs ik te gortig. Wel jammer want ik zit er lekker in. In plaats daarvan neem ik ‘De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird’ (Brooke Davis) en ‘Badgasten’ (Emma Straub) mee, boeken die ik als vakantiecadeau kreeg van mijn uitgever en voor de nodige spanning de bestseller ‘Het meisje in de trein’ (Paula Hawkins). Ik zie mezelf al op het strand liggen onder een parasol met zo’n heerlijk boek en een cocktail van het een of ander binnen handbereik. Hopelijk gedraagt de natuur zich een beetje want we gaan midden in het regenseizoen. Maar misschien is zo’n tropische plensbui op je kop juist verfrissend in gemiddelde temperaturen van 35 graden. Ik ga het allemaal beleven. Ik wens iedereen een fijne vakantie, en waar je ook heengaat (of thuisblijft), kijk om je heen, ervaar, lees veel, laat je inspireren en het allerbelangrijkst, geen smoezen… schrijf!

Instagram
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Share
RSS

© 2024 Inge van der Krabben · Productie WbDweb