handtekening
handtekening

Hoera, succes! Het lukte me een contract te krijgen bij ambo|anthos. Het is zo gaaf en zo spannend…maar ook moeilijk. Want schrijver zijn en moeder zijn…hoe combineer je dat? Gisteren bijvoorbeeld zat ik in mijn werkkamer druk te typen aan een scene in mijn tweede boek toen Jonas, 7 jaar, zachtjes naar binnensloop en naast me kwam staan. Ik stopte. Hij wilde meekijken hoe ik schreef. Maar ik kan niet schrijven als iemand over mijn schouder meekijkt. Ik vroeg hem weg te gaan zodat ik me kon concentreren. Toen zei hij: ‘Ik wou dat je een winkel had, dan kon ik je tenminste gewoon meehelpen.’ Daarna droop hij af. Och wat voelde ik me schuldig daarna. Hij weet natuurlijk dat ik schrijf en hij vangt alles op met die schotelantenne-oren van hem en hij springt mee rond als ik goed nieuws krijg waar het mijn schrijfcarrière betreft. Hij wordt omringd door mama’s schrijven, maar hoe dat nou precies in zijn werk gaat weet hij dus niet. Hij wil meehelpen, leren, zo lief. Mijn schuldgevoel kreeg nog een extra duwtje door de tien levenslessen van Denker des Vaderlands René Gude die ik op Facebook voorbij zag komen. Alles is al uitgezocht, door iedereen. Ga vooral te rade bij anderen. En dat is nu precies wat die kleine man deed. En toen bedacht ik een briljant plan (vind ik zelf). Ik vertel de kinderen vaak verhalen voor het slapen gaan, die verzin ik meestal ter plekke. Een van die verhalen, over het draakje Rapid, was een instant succes. Ze gingen er helemaal in mee en elke avond moest ik er een nieuw avontuur bij verzinnen. Jonas bedacht allerlei details en we hadden de grootste lol. Wat als ik nu samen met Jonas het verhaal van Rapid ga schrijven? Dat we hem een streven geven, wat conflict en zijn personage gaan uitwerken, misschien nog een leuke side-kick erbij verzinnen? Toen ik het plan aan Jonas voorlegde had je zijn gezichtje moeten zien. Dus deze kerstvakantie schrijf ik met mijn zoon een spannend verhaal over een draak. Jonas gaat er tekeningen bij maken (zusje Mette mag mee tekenen) en heeft het al over de VVL-school voor draken (Vlieg Vuurspuug en Land school). Makkie, schrijver en moeder zijn. De schrijfwinkel is geopend.

Instagram
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Share
RSS